ZEISS lencsekínálat és réteg választék

Ide kell egy bevezető.... Donec at semper turpis, et commodo quam. Duis eget ex eget mi aliquam lobortis sit amet vitae erat. Pellentesque in enim eleifend, ultricies massa id, sagittis massa. Sed nec mi in mi ultricies rutrum. Sed at mi neque. Pellentesque elementum, enim quis laoreet pellentesque, nisl lorem egestas enim, quis bibendum sapien libero eget dolor. Nullam ut odio eget est dictum fringilla quis sit amet diam. Aliquam fermentum scelerisque turpis, non luctus felis dignissim ut. Vivamus blandit tellus in nisl dignissim sollicitudin. Ut posuere elit in eros mollis, ut congue nibh vehicula. Nam mi felis, convallis in nisi id, sollicitudin volutpat erat. Suspendisse dictum interdum magna, in scelerisque sem aliquet sit amet.

Egyfókuszú lencsék

A ZEISS sokféle egyfókuszú terméket kínál, hogy minden igényt kielégíthessen. A kedvező árú hagyományos egyfókuszú szemüveglencséktől kezdve egészen a kimagasló precizitású ZEISS Monofocal Individual lencsékig. Egy egyfókuszú szemüveglencse kialakításánál a látásminőséget, az esztétikumot és a viselési komfortot, vagyis a súlyt mind figyelembe kell venni. Napjainkban a műanyag és üveg lencsék magas törésmutatója, valamint az aszférikus/atórikus felületkialakítás lehetővé teszi, hogy lapos és könnyű lencséket gyártsunk, melyek magas dioptria esetén is kimagasló látáskomfortot és kényelmes viseletet biztosítanak viselőjüknek.

Az egyfókuszú szemüveglencsének a teljes felületén azonos a korrekciója. Elsősorban egyfókuszú távoli- vagy olvasószemüvegekhez használjuk őket. Mivel az egyfókuszú olvasószemüvegek sokszor nem nyújtanak elfogadható képminőséget köztes távolságra a presbiópiás viselők számára, egyre inkább átveszik helyüket az úgynevezett munkaszemüvegek, amelyek nem csak közelre fókuszálnak.

Monofocal lencsék

A ZEISS Monofocal lencsék előnyei:

 • Jobb látás éjszaka: A ZEISS Monofocal lencsék i.Scription® technológiával is rendelhetők az élesebb kontraszt és az élénkebb színek érdekében.
 • Olyan csúcstechnológiás extrák is igénybe vehetők, mint az eddigi legkeményebb ZEISS réteg, a DuraVision® Platinum és a fényre sötétedő PhotoFusion® verzió.
 • Jobb látás és szélesebb termék kínálat. A lencsék között mindent megtalálni a hagyományostól a teljesen személyre szabottig.

A ZEISS Monofocal lencsék típusai:

 • ZEISS Monofocal Individual: A személyre szabott egyfókuszú szemüveglencse.
 • ZEISS Monocal Superb: Szélesítse ki látókörét!
 • ZEISS Monofocal AS: A klasszikus műanyag lencse aszférikus felületkialakítással
 • ZEISS Monofocal Sph: A klasszikus szemüveglencse
Táblázat

Progresszív lencsék

A progresszív szemüveglencsék minden távolságra tiszta látást biztosítanak a presbiópiás viselők számára. A szemüveglencse dioptriája fokozatosan növekszik a távoli zóna és az olvasórész között.

A ZEISS progresszív lencsék széles skáláját kínálja a jobb látás érdekében.

Bármire is legyen szüksége szemünknek a mai világban, a ZEISS kínál igényeinek megfelelő progresszív szemüveglencsét.

A világ nagyon gyorsan változik, így a látásunkkal kapcsolatos igényeink is ennek megfelelően változnak. Azonban a szemünk nem fejlődik ilyen gyorsan. Az új ZEISS Progressive kínálattal hatékony megoldást nyújthat az új trendekre és a különböző vevői igényekre, hogy jobb látást kínáljon.

1. irányzat: A digitális készülékek kihívások elé állítanak bennünket a mindennapjainkban

A digitális készülékek kihívások elé állítanak bennünket a mindennapjainkban
 • A digitális készülékeknél az olvasótávolság rövidebb, mint a könyveknél vagy más nyomtatott anyagnál
 • Gyors és dinamikus szemmozgásra van szükség közelről távolra és vissza a nap minden szakában.
ZEISS Progressive Precision Pure ZEISS Progressive Precision Pure Szemre optimalizált
 • Digital Inside® Technológia
 • Tiszta látás tökéletesebb teljesítménnyel a digitális világban

2. irányzat: A divatirányzatok folyamatosan fejlődnek

A divatirányzatok folyamatosan fejlődnek
 • A keretdivat gyorsan változik, új formák és méretek jelennek meg.
 • A legjobb lencse kialakításának és bármilyen keret gyors megszokásának a kulcsa, hogy figyelembe vegyük az új (pl. nagyobb) keretformákat és a felvett szemmozgást
ZEISS Progressive Precision Plus ZEISS Progressive Precision Plus Szemre és keretre optimalizált
 • Adaptation Control és FrameFit®+ Technológia
 • Precíziós szemüveglencse bármilyen keretben

3. irányzat: Anatómiánkhoz illeszkedő technológia

Anatómiánkhoz illeszkedő technológia
 • Az arc anatómiája határozza meg a progresszív lencsén át tapasztalt látásteljesítményt
 • Hogy garantálni tudja, hogy a viselő kihasználja a látásában rejlő maximális teljesítményt, egy modern, csúcstechnológiás progresszív lencsének alkalmazkodnia kell a viselő arcának anatómiai jellemzőihez
ZEISS Progressive Precision Superb ZEISS Progressive Precision Superb Szemre, keretre és arcra optimalizált
 • FaceFit Technológia
 • A viselő arcának anatómiájához igazodva

4. irányzat: Az egyedi tevékenységekhez személyre szabott megoldásra van szükség

Az egyedi tevékenységekhez személyre szabott megoldásra van szükség
 • Egyre több szemüvegviselő igényel személyre szabott megoldást
 • Egy progresszív lencsének nem csak a viselő élettani sajátosságait kell figyelembe vennie, hanem mindennapjainak fő tevékenységeit is, hogy minden helyzetben a legjobb természetes képet biztosítsa
ZEISS Progressive Individual 2 ZEISS Progressive Individual 2 Szemre, keretre, arcra, a mindennapok fő tevékenységeire optimalizált
 • IndividualFit® és Luminance Design® Technológia
 • Személyre szabott, hogy minden egyedi igénynek megfeleljen

Az összes ZEISS progresszív lencse mögött ott van a Precision Technológia

A ZEISS Precision Technológia három pillérre oszlik. 1// Clear Optics (Éles optika) ZEISS Precision A fejlett freeform gyártástechnológiával készített és pontról pontra optimalizált továbbfejlesztett szemmodell kimagasló precizitásának köszönhető éles látás. 2// Dynamic Optics (Dinamikus optika) ZEISS Design Philosophy Megerőltetés nélküli, jó dinamikus látás bármilyen távolságnál és bármilyen irányba gyors fókuszváltással. 3// Thin Optics (Vékony optika) ZEISS Esztétika Az optikai teljesítmény, a vastagság és a súly legjobb egyensúlya

Irodai lencsék

Az irodai szemüveglencsék kimondottan az irodai környezethez igazodva biztosítanak pihentető és tiszta látást közelre és köztes távolságra.

A ZEISS irodai lencsekínálat Maximális Köztes Távolság (MID – Maximum Intermediate Distance) elnevezésű technológiával. Az emberek idejük nagy részét beltérben töltik, például amikor az irodában dolgoznak vagy otthon tesznek-vesznek. Nem minden lencse tesz lehetővé kényelmes és éles látást ezekben a mindennapi helyzetekben, amikor a közeli vagy köztes tartományban kell jól látni. A nem megfelelő lencsék korlátozhatják a látást, és olyan tüneteket idézhetnek elő, mint a szemfáradtság, szemmegerőltetés, fej-, nyak- és hátfájás.

My Blog post

Lehetőségek

Az új irodai lencsekínálat a ZEISS-től. A közelitől a köztes tartományig terjedő könnyed, éles látást biztosító megoldás három különböző árfekvésben és felületkialakításban kapható.

Táblázat

Kialakítás

My Blog post
My Blog post

Olvasószemüveg: A lencse éles látómezőt biztosít a közelben lévő tárgyakhoz (Effects on posture).

 • A viselő közel hajol a tárgyhoz, hogy fókuszba hozza azt
 • Ezzel feleslegesen erőlteti nyakát és hátát
My Blog post
My Blog post

Progresszív szemüveglencse: A köztes tartomány behatárolt mértékben biztosít éles látómezőt. A testtartásra gyakorolt hatása:

 • A viselő felemeli fejét, hogy a progresszív zónát használhassa
 • Ezzel megerőlteti a nyak és a váll izmait
... beltéri használatra fejlesztett lencsék: az új irodai lencsekínálat a ZEISS-től
Három élesen látható munkaterület
My Blog post
My Blog post

Irodai lencsék a ZEISS-től: A személyre szabott megoldás a viselőnek három felhasználási távolságban is tiszta, éles látást nyújt a felhasználó egyedi igényei alapján:

 1. olvasótávolság
 2. munkatávolság
 3. beltéri távolság

A testtartásra gyakorolt hatása

 • A viselő természetesen tartja a fejét és nyakát
 • Teljes kényelem egész nap
ÚJDONSÁG: A ZEISS Officelens kínálat erre az új kihívásra ad választ, tökéletesebb látást biztosítva a digitális világban
My Blog post
My Blog post

ZEISS Digital Inside technológia: A ZEISS Officelens szemüveglencse ZEISS Digital Inside® technológiával megerőltetés nélküli, éles látást biztosít monitorok és egyéb digitális készülékek előtt a dolgos, egyszerre több dologra koncentráló mindennapokban. Erre azért van szükség, mert a nyomtatott anyagoknál és a digitális készülékeknél felvett olvasótávolság eltér. A ZEISS Digital Inside Technológiát úgy fejlesztettük ki, hogy az a rövidebb olvasótávolság és a lencsén átvezetett ferde tekintet mellett optimalizálja a látásteljesítményt.

Előnyök a szemüvegviselő szempontjából:
 • Éles látás a közelitől a köztes tartományig terjedően széles látótérben
 • Könnyed, természetes látás az irodában vagy bármilyen közeli és köztes tartományt igénylő tevékenységnél
 • Kényelmes fej- és testtartás
 • Alkalmazkodik az egyéni vizuális távolságokhoz a közelitől a köztes tartományig

Maximális köztes távolság, MID technológia

Hogy minden viselő számára személyre szabott megoldást biztosítsunk, egyedi megközelítést választottunk: az olvasó és a köztes tartományokban számára szükséges távolságok alapján állapítjuk meg a viselő „Maximális köztes távolságát”. Az új MID technológia a könnyed és éles látás érdekében „fejlett olvasószemüveg” és „beltéri progresszív” között választási lehetőséget nyújt.

A ZEISS officelens Plus és a ZEISS officelens Superb három maximális köztes távolsággal (MID) rendelhető:

 • Book (könyv) lencsetípus: Ez a „fejlett olvasószemüveg” az olvasótávolság és 100 cm-es MID között biztosít éles látást.
 • Near (közeli) lencsetípus: Ez az officelens típus az olvasótávolság és 200 cm-es MID között biztosít éles látást.
 • Room (beltéri) lencsetípus: Ez a „beltéri progresszív” az olvasótávolság és akár 400 cm-es MID között biztosít éles látást.

A ZEISS officelens Individual kialakítás esetén a MID egyedileg választható 100 cm és 400 cm között a viselő igényeinek megfelelően.A látómező az egyéni olvasótávolság és a viselő számára szükséges MID között szabadon választható. Ez az olvasó és a köztes tartomány között még nagyobb vizuális kényelmet garantál.

Az optimális olvasó és köztes mező kialakítása érdekében a szükséges legtávolabbi, de a lehető legközelebbi MID értéket válassza.

My Blog post

Előnyök

Részletek

Gyárthatóság

Digital Lens szemüveglencsék

A digitális mobileszközök rendkívül gyorsan hódították meg a világot, és új kihívások elé állítják az emberi szemet.

DriveSafe szemüveglencsék

A ZEISS DriveSafe lencsékkel a ZEISS egy új szemüveglencse termékkategóriát vezet be a mindennapos használatra. Ezeket a lencséket kimondottan azoknak a vizuális igényeit szem előtt tartva terveztük meg, akik vezetés közben nagyobb biztonságban és kényelemben szeretnék érezni magukat.

ZEISS EnergizeMe szemüveglencse

A kontaktlencse-viselők igényeire kifejlesztett első szemüveglencse megoldás.

Sportlencsék

A műanyag kínálatban szereplő ZEISS sportlencsék ívelt kereteknél is optimális optikai korrekciót biztosítanak, így búcsút mondhat a lencse aberrációinak.

ZEISS precíziós lencsék i.Scription technológiával

Egy személyre szabott, optimalizált lencse i.Scription technológiával, mely nem csak élénkebb színeket és élesebb kontrasztot, de jobb éjszakai látást is biztosít.

Bifokális és trifokális lencsék

A bifokális és trifokális lencsék két vagy három távolságra, általában távolra, köztes távolságra és közelre biztosítanak éles látást presbiópiás viselőknek.

Speciális szemüveglencsék

Speciális szemüveglencsék: A ZEISS speciális szemüveglencséket kínál azoknak, akiknek különösen magas dioptriára van szükségük. Komoly rövidlátás, távollátás vagy afákia esetére.